Термофолиране (опаковане с термосвиваемо фолио)

Камерни термо фолиращи машини SMIPACK

Smipack-SL55 Smipack-SL45SMIPACK – SL45/SL55 – Термофолираща машина от ниския ценови клас клас, подходяща за почти всички сухи продукти, когато е необходима надеждна и евтина опаковка.Изключително съчетание между ниска себестойност на инвестицията и изключителната здравина и издръжливост на модела! Производителност: 200 – 300 оп/час.Производителноста варира в зависимост от размера на продукта и типа на фолиото. Размер на слепващия елемент: 440 х 300мм/560 х 430мм. Инсталирана мощност: 1650W /3700W

 

Smipack-SS60SMIPACK – SS60 – Термофолираща машина от средния клас, подходяща за почти всички сухи продукти, когато е необходима надеждна и евтина опаковка. Производителност: 200 – 400 оп/час. Производителноста варира в зависимост от размера на опкованият продукт и материала на фолиото, което се използва. Размер на слепващия елемент: 560 х 420мм. Инсталирана мощност: 3700W
Навиващото устройство за отпадъка е опция за модела!
Предлага се и във ариант N – полуавтоматична и NA – автоматична, съответно с производителност до 600 и до 900опаковки на час.

 

Smipack-FP560-FP560A-Tunel450Полуавтоматични термофолиращи машини

SMIPACK – FP 560/ FP 560A + Тунел 450 или друг тунел по избор или в зависимост от размера на продукта – Едно решение за производство където е необходима бързина и качество на опаковката на разумна цена.Полуавтоматична машина със или без задаване на такт за по – голяма производителност. Мобилна и компактна машина. Производителност: до 1200 опаковки на час. Във вариант FP 560A, опоератора може да избира такт в зависимост от сръчноста си. Размер на слепващата рамка: 560 x 430 mm.

 

Автомтични термофолиращи машини

Smipack-FP6000CSFP 6000CS – Където е необходима скорост!
Автоматична термофолираща машина с производителност: до 3000бр/час


Smipack-FP500HSFP 500HS – Система с надлъжно запечатване с непрекъснат шев. Най-малко 3 безспорни предимства пред L слепването:

  • Неограничена дължина на продуктите, които могат да бъдат опаковани;
  • Значително увеличение на производствения капацитет;
  • По-малко отпадъци от фолиото, което води до по-ниски разходи за крайния потребител.

 

Консумативи

Термо свиваемо PVC фолио:  Най – масово използвано с добро свиване. Отличава се с леко жълтеникав цвят и остава малко крехко след свиването. Основен недостатък, е че понеже се свива при сравнително ниска температура, не е много подходящо за нежни и меки продукти, тъй като при по – топло време свиването продължава и може да доведе до деформация на такива продукти.

Термо свиваемо POF фолио (полиолифин):  Сериозно присъствие на пазара в последните няколко години. Отличава се с по – голяма здравина, бистрота, еластичност, свиа се при по – високи температури в сравнение с PVC фолията, отсъстава остатъчно свиване.