Вакуум опаковане

Камерни машини

vacuum-optional2 vacuum-optional1Полуавтоматични камерни вакуумопаковащи машини, тип “настолни” (RV100 и RV200) и “мобилни” (RV300 – RV630) за опаковане на продукти в РА/РЕ торбички под вакуум. Здрава конструкция от неръждаема стомана, гладка отвън и отвътре. Слепващите челюсти са също от неръждаема стомана и са защитени от лесно подменящ се тефлонов лист. Капакът на вакуумната камера е изработен от прозрачна полимерна сплав, позволяваща контрол на цикъла от оператора. Затварянято на капака на камерата стартира автоматично предварително програмиран цикъл на работа. Ефективни вакуум – помпи, с различен капацитет, но с достатъчен размер са инсталирани в машините. Памет с 9 автоматични програми, които могат да бъдат избрани от електронната система. Движението е напълно автоматично, докато активирате друга програма. Възможност за опаковане в модифицирана атмосфера (МАР), ако необходимaтa инсталация e предварително инсталирана като опция. Опционално е на разположение мобилен стенд от неръждаема стомана за настолните модели, срафтове за поставяне на празните торбички. Мобилните модели са снабдени с лесно управляеми колела със спирачки за фиксиране на машината.

vacuum

vacuum-specification

Двукамерни машини

За двойна производителност с една машина. Възможноста за 300м3 вакуум помпа.

eleks-vakuum-opakova-dvukamerni-mashini

Трей сийлър машини

Reetray 20 / 25 vg (t) (м)

Полуавтоматична машина за запечатване в тарелки на хранителни продукти и обработка с модифицирана атмосфера и вакуум, с пневматично управляема (reetray 25) или с електро – управляема (reetray 20) система на залепянето и точно отрязване на фолиото по контура на тарелката. Налична, както в настолен (т), така и в мобилен вариант (м). Формати за различни размери на тарелките и брой опакования за цикъл. Лесно почистване и водоустойчивост.
Вакуумпомпи – 20 м³/h за настолните варианти и 20, 40, 60 м³/h за мобилните варианти.

REETRAY20-25-VG-T-М  REETRAY20-25-VG-T-М_2

reebasic

Reebasic

Компактен модел автоматична машина за запечатване в тарелки с вакуум и модифицирана атмосфера, с електро-управляема система, предназначена за малки пространства. Входящ конвейер, с възможност до 2 позици за зареждане на продукта. Могат да се използват инструменти с едно, две или три гнезда. Mашината може да бъде реализирана с дължина от 2300 mm или 2760 mm. Свободно програмируемите движения я правят максимално гъвкава по отношение на различни формати и продукти. Вакуумпомпa – 40 м³/h.

От гамата на reepack предлагаме още:

Високопроизводителни линии за запечатване в тарелки с вакуум и модифицирана атмосфера, с пневматично управляема система на слепването и точно отрязване на фолиото по контура на тарелката. Формати за различни размери на тарелките и брой опакования за цикъл.

Автоматично оборудване, позволяващо зареждането на автоматични трей сийлър машини с предварително формирани тарелки.
Автоматични линии за пълнене и затваряне в кофички. Предназначени за интегриране в производствен поток и се предлагат с различни процесни станции като:  зареждане с кофички, дозиране и пълнене на продукта, течен пълнеж, позициониране на капака, затваряне на капака. Възможност за включване на мастилено-струен принтер и етикетиращо устройство.

Обемни дозатори и пневматично работещи машини, предназначени за дозиране и пълнене на хомогенни течни, гъсти и пастообразни продукти. Този тип измервателни възли и машини се използват в хранителната индустрия, за сладкарски и захарни изделия, в консервни фабрики, за млечни продукти. Изработката им от материали, предназначени за преработка на хранителни продукти, лесното им поддържане и измиване, високата точност на измерване и трансфер, липсата на замърсяване по отношение на продуктите, ги прави лидер в своята област на приложение.

Консумативи

ЕЛЕКС ДУНАВ ООД предлага за на своите клиенти:

  • Вакуум торбички, роизведени от висококачествено петслойно фолио. Огромно разнообразие от размери.
  • Вакуум фолия с високо качество.
  • Бариерни долия с “antiflog” слой в състава на фолиото, който не позволява образуване на конденз и изпотяване на опаковката.